Over Wies

Loopbaancoach Wies Koopman
Loopbaancoach Wies Koopman

"Als je écht iets wilt (veranderen) dan kan het. Daar ben ik van overtuigd. ‘Het kan wél!’."

Wies Koopman is loopbaancoach bij WZW Loopbaanbegeleiding

Als je écht iets wilt (veranderen) dan kan het. Of je nu meer plezier wilt in je huidige werk, of een stap wilt zetten naar een andere functie of organisatie. Ik luister zonder oordeel en zie snel mogelijkheden en kansen, zonder voorbij te gaan aan obstakels en belemmerende overtuigingen. Wat kan je wél doen om jouw doel te bereiken? Wat heb je nodig?
Als oplossingsgerichte coach ga ik samen met jou aan de slag met jouw loopbaanvraag. We focussen waar nodig op de huidige situatie maar vooral op de (nabije) toekomst. We focussen op jouw kwaliteiten en talenten, op wat goed gaat, waar je energie van krijgt, op jouw ideale werk(omgeving) en welke stappen je kunt zetten om daar te komen. Regelmatig geef ik in overleg praktische oefeningen mee, waar je zelf mee aan de slag kunt om vervolgstappen te zetten.

In mijn gesprekken neem ik mijn ervaring als carrièreswitcher mee; ik weet wat het betekent om ineens heel ander werk te gaan doen en welke processen je doorloopt. Voordat ik mij om liet scholen tot loopbaancoach werkte ik als communicatieadviseur in onder meer het onderwijs en in Zorg en Welzijn. Met deze ervaring kan ik je goed helpen bij jouw online profilering op LinkedIn, het opstellen van een pakkende cv en sollicitatiebrief.

Het maken van een test kan je (nog) meer inzicht in jezelf geven. Het brengt jouw kwaliteiten en drijfveren nog beter in kaart waardoor je gemakkelijker keuzes kunt maken en ook aan anderen gemakkelijker duidelijk kunt maken wat je wilt en kunt. Vanuit Sterk in je werk bied ik dan ook altijd de mogelijkheid om aanvullend (kosteloos) een online test te maken. Zoals bijvoorbeeld een werkstijlentest (octogram) of loopbaanwaardentest.

Stijl

Oplossingsgericht, positief en praktisch, zonder oordeel, enthousiast en met een vleugje humor.

Aandachtsgebieden

Talentontwikkeling, persoonlijke ontwikkeling, werkgeluk, solliciteren en online profileren (cv, sollicitatiebrief en LinkedIn).