Omscholen Zorg en Welzijn

Je bent nooit te oud om je te laten omscholen. Een groot voordeel van een carrièreswitch is dat je vaak beter weet wat je wilt en wat bij je past door de (levens)ervaring die je hebt.

Omscholen naar zorg en welzijn?
Is Zorg en Welzijn waarschijnlijk iets voor jou maar heb je tot nu toe iets anders gedaan? Dan is het goed om te weten dat je voor de meeste functies een diploma nodig hebt. Dat diploma kun je op verschillende manieren behalen. Bij leerwerktrajecten lees je daar alles over. Afhankelijk van je eerdere werkervaring kun je soms vrijstellingen krijgen. Ook zijn er soms speciale zij-instroom trajecten waarbij er een maatwerkprogramma wordt aangeboden.

Hoe weet ik of dit echt is wat ik wil?
Dat is soms best lastig. Je wilt misschien wel graag maar je hebt bijvoorbeeld ook een hypotheek of een jong gezin of je bent mantelzorger. Je vraagt je af of dat wel te combineren is met het omscholen. In dat geval is het soms fijn om daar met iemand over te sparren. Als je je aanmeldt op www.sterkinjewerk.nl kom je in contact met een loopbaancoach. Hij of zij kan met je meedenken en weet vaak waar mogelijkheden liggen.

Laat je omscholen en vind jouw toekomst in Zorg en Welzijn!