Leerwerktrajecten

Leerwerktrajecten zijn leerroutes waarbij je een opleiding combineert met het opdoen van werkervaring. Meestal zijn er twee manieren:

BOL = hoofdzakelijk naar school en af en toe stage lopen
BBL = hoofdzakelijk werken en af en toe naar school

Binnen Zorg en Welzijn is dit op alle MBO-niveaus mogelijk, dus op niveau 1-2, 3 en 4. Bij het leerbedrijf waar je werkt of stage loopt krijg je een begeleider die jou in de praktijk begeleidt. Tijdens de scholingsweken of dagen ga je naar een ROC waar je de theorie leert.

Op HBO-niveau is dit ook mogelijk. Hiervoor kun je het beste op de site van de hogeschool zelf kijken, omdat dit verschilt per opleiding.

Laat je omscholen en vind jouw toekomst in Zorg en Welzijn!
Wil je omscholen? Of juist leren én werken? Vind jouw toekomst in Zorg en Welzijn!

Hoe vind je die plek?

De BOL-plekken vind je via een ROC. Je meldt je dan aan bij de school van jouw keuze.

De BBL-plekken vind je als vacature onder het kopje vacatures op deze website. Als je filtert op ‘BBL’ vind je daar alle plekken die op dat moment worden aangeboden. In de vacature staat dan op welke manier je contact kunt krijgen met de organisatie. Je kunt deze vacatures ook vaak vinden op de website van de zorg- en welzijnsorganisatie zelf.

Kan iemand mij helpen met het vinden van het juiste leerwerktraject?

Dat kan zeker! Als je je aanmeldt op www.sterkinjewerk.nl kom je in contact met een loopbaancoach. Hij of zij kan met je meedenken en weet vaak waar mogelijkheden liggen. Daarnaast kun je vast op de website www.youchooz.nl kijken. Daar vind je allerlei informatie over opleidingen in zorg en welzijn.

Kies je eigen leerwerktraject en bepaal jouw toekomst in Zorg en Welzijn!