Pas jij bij Zorg en Welzijn?

Overweeg jij een carrière in Zorg en Welzijn? Oriënteer je goed en ontdek of leren en/of werken in de sector Zorg en Welzijn iets voor jou is. De sector is heel veelzijdig en breed: er zijn veel verschillende branches binnen Zorg en Welzijn die je kunt overwegen.

Je kunt je goed oriënteren via ontdekdezorg.nu. Hier vind je informatie over landelijke activiteiten, interessante sites en je vindt je weg naar evenementen en vacatures in jouw buurt.

Ontdek of jij bij Zorg en Welzijn past.
Ontdek of jij bij Zorg en Welzijn past.

Wil je specifiek meer weten over jouw mogelijkheden en toekomst binnen Zorg en Welzijn? Kijk dan op het platform zorginspirator.nl. En als je specifiek op zoek bent naar soorten functies en uitleg van de sectoren in Nederland kun je kijken op NationaleBeroepengids.nl.

Voor het verkennen van vacatures en werkgevers kun je terecht verder zoeken op deze website werkeninzorgenwelzijn.nl. En ben je specifiek geïnteresseerd in de ouderenzorg? Check dan ontdekdeouderenzorg.nl.

Als je meer wilt weten over specifieke opleidingen dan kun je terecht op youchooz.nl. En als je je competenties wilt registeren kan dat via deze website.

Omscholen naar Zorg en Welzijn?

Is Zorg en Welzijn waarschijnlijk iets voor jou maar heb je tot nu toe iets anders gedaan? Dan is het goed om te weten dat je voor de meeste functies een diploma nodig hebt. Dat diploma kun je op verschillende manieren behalen. Bij leerwerktrajecten lees je daar alles over. Afhankelijk van je eerdere werkervaring kun je soms vrijstellingen krijgen. Ook zijn er soms speciale zij-instroom trajecten waarbij er een maatwerkprogramma wordt aangeboden.

Hoe weet ik of dit echt is wat ik wil?

Dat is soms best lastig. Je wilt misschien wel graag maar je hebt bijvoorbeeld ook een hypotheek of een jong gezin of je bent mantelzorger. Je vraagt je af of dat wel te combineren is met het omscholen. In dat geval is het soms fijn om daar met iemand over te sparren. Als je je aanmeldt op www.sterkinjewerk.nl kom je in contact met een loopbaancoach. Hij of zij kan met je meedenken en weet vaak waar mogelijkheden liggen.

Laat je omscholen en vind jouw toekomst in Zorg en Welzijn!