Ga direct naar inhoud

Open dag operatiekamers ziekenhuizen

Op zaterdag 9 maart organiseren het CWZ, Radboudumc en Sint Maartenskliniek in Nijmegen, Ziekenhuis Rivierenland in Tiel en Maasziekenhuis Pantein in Boxmeer een open dag in de operatiekamers. 

Tijdens deze open dag krijg je de unieke kans om een kijkje te nemen op de operatiekamers, waar onze ervaren operatieassistenten vertellen over hun beroep en de opleidingsmogelijkheden. Wil jij erbij zijn?

Meld je direct aan

Voor wie is de open dag?

De ziekenhuizen organiseren deze open dag speciaal voor jou:

 • Havo of vwo scholieren met natuurkunde en scheikunde in het pakket (laatste twee jaar)
  Wat wil jij later worden? Een lastige keuze op jouw leeftijd. Ligt je interesse misschien in de medische wereld? Ontdek dan of het beroep van operatieassistent past bij jouw talenten! Kom naar de open dag! Meld je hieronder aan!

 • Vmbo-leerlingen (4e jaar)
  Wil jij na je vmbo-diploma naar de havo? En ligt je interesse in de medische wereld? Ontdek dan nu al of het beroep van operatieassistent bij jou past. Je bent van harte welkom op de open dag. Meld je aan!

 • Studenten mbo niveau 4 of hbo (laatste twee jaar)
  Heb je bijna een diploma op mbo niveau 4 of hbo op zak en op zoek naar een vervolgstudie op hbo-niveau? Ontdek of werken en leren als operatieassistent bij je past. Bezoek onze open dag! Meld je hieronder aan!
 • Zij-instromers
  Overweeg jij een overstap te maken naar een andere baan? En denk je aan een carriére in de medische wereld? Heb je een havo-diploma of een diploma op minimaal mbo niveau 4? Bezoek onze open dag en oriënteer je op het vak van operatieassistent. Meld je hieronder aan!

Elk ziekenhuis kan een beperkt aantal bezoekers tijdens de open dag toelaten. Omdat we zoveel mogelijk  geinteresseerden de kans willen geven om de open dag te bezoeken, vragen we je: kom alleen of vraag je ouder, verzorger of partner buiten het OK complex op je te wachten.

Welke ziekenhuizen organiseren deze open dag?

De volgende ziekenhuizen organiseren op zaterdag 9 maart een open dag in de operatiekamers:

Wil je erbij zijn?
Meld je dan aan via het formulier onderaan op deze pagina.
Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar, dus aanmelden is verplicht. Zonder aanmelding kunnen we je helaas niet toelaten. 

Wat kan ik verwachten op de open dag?

Elk ziekenhuis heeft speciaal voor jou een interessant programma gemaakt, zodat jij een inkijkje in het beroep van operatieassistent krijgt. 

Klik op het ziekenhuis waar je naar toe wilt gaan en ontdek wat je kan verwachten tijdens de open dag op 9 maart.

Hoe laat begint de open dag?

De tijden van de open dag zijn::

 • Radboudumc   10.00 uur tot 12.00 uur (aanmelden niet meer mogelijk, zit vol)
 • CWZ  9.45 tot 10.45 uur, 10.45 tot 11.45 uur en 11.45 tot 12.45 uur (geef op het aanmeldformulier aan welk tijdsblok je wilt komen!)
 • Sint Maartenskliniek 9.00 uur tot 12.00 uur
 • Ziekenhuis Rivierenland 10.00 uur tot 13.00 uur
 • Maasziekenhuis Pantein  9.00 tot 10.00 uur, 10.00 tot 11.00 uur en 11.00 tot 12.00 uur (geef op het aanmeldformulier aan welk tijdsblok je wilt komen!)

Wat doet een operatieassistent?

Operatieassistenten zijn de onzichtbare helden in de operatiekamer. Ze werken nauw samen met chirurgen en het medische team om ervoor te zorgen dat elke operatie soepel verloopt. Van het voorbereiden van de operatiekamer tot het assisteren bij ingrepen en het monitoren van de patiënt, operatieassistenten dragen bij aan het welzijn van mensen in hun meest kwetsbare momenten.

Tijdens de open dag vertellen je alles over het beroep van operatieassistent. Meld je aan!

Nu al nieuwsgierig? Lees hier meer.

Past het beroep van operatieassistent bij mij?

Als operatieassistent is het belangrijk dat je lange tijd achter elkaar geconcentreerd kan werken. Altijd overzicht houdt in onverwachte en stressvolle situaties en graag in teamverband werkt. Daarnaast heb je talent voor:

 • Plannen en organiseren
 • Inleven in patiënten
 • Nauwkeurig en zorgvuldig werken
 • En je hebt een hoge mate van zelfstandigheid

Herken jij jezelf hierin? Dan past werken als operatieassistent misschien wel bij jou. Ontdek meer over werken en de opleiding tot operatieassistent tijdens onze open dag! Meld je aan.

Hoe ziet de opleiding eruit?

De opleiding tot operatieassistent is een leerwerktraject en duurt ongeveer 3 jaar. Je ontvangt een zakgeldregeling of leerlingensalaris. En vanaf dag 1 sta ja al op de OK.

Tijdens de open dag vertellen we je nog veel meer over de opleiding tot operatieassistent. Meld je aan!

Wil je nu al meer weten? Lees hier meer

Welke instroomeisen zijn er voor de opleiding?

Je kunt de opleiding tot operatieassistent gaan volgen wanneer je minimaal éen van de volgende diploma's hebt:

 • havo of vwo (met natuurkunde en scheikunde)
 • mbo niveau 4 (gericht op zorg)
 • hbo diploma

Zijn er op dit moment opleidingsplekken beschikbaar?

Wanneer een ziekenhuis een opleidingsplek beschikbaar heeft, dan plaatst zij een vacature op hun website. Het volgende ziekenhuis heeft op dit moment een vacature:

 • Radboudumc (opleidingsplek in 2025)
 • CWZ (binnenkort, houd onze vacatures in de gaten)

De andere ziekenhuizen hebben op dit moment de opleidingsplekken per september 2024 vol zitten. Grijp nu alvast de kans om te ontdekken of werken en leren als operatieassistent bij je past. Kom naar de open dag!

Vul hier je gegevens in en geef aan wanneer we je mogen ontmoeten in onze operatiekamer! Na aanmelden ontvang je een mail met meer informatie.
Wanneer een ziekenhuis met tijdsblokken werkt, geef dan bij 'ik heb een vraag of opmerking' je tijdsvoorkeur aan.
Met hoeveel personen kom je naar de open dag? *
Elk ziekenhuis kan een beperkt aantal bezoekers voor de open dag toelaten. We willen dat zoveel mogelijk geïnteresseerden de open dag kunnen bezoeken. We vragen je: kom alleen of vraag je ouder, verzorger of partner buiten het OK complex te wachten.
Wie ben je? *
Je kunt nog 3000 karakters invoeren

Druk je op 'Aanmelden', dan komen je persoonsgegevens in een Excel-bestand van WZW. Wij delen jouw gegevens met het ziekenhuis waar je de open dag bezoekt. Zij gebruiken je gegevens alleen voor een evaluatie van de open dag en voor geen enkel ander doel. We bewaren je gegevens niet langer dan nodig is.

Foto

Heb je een vraag?

Stuur gerust een whatsapp, mail of bel naar Yvonne Smets, projectmanager bij Werkgeversvereniging Zorg en Welzijn (WZW).

M: 06 20 34 75 18
@: y.smets@wzw.nl

Logo's ziekenhuizen