Malkander

Malkander ondersteunt, verbindt en versterkt mensen en groepen mensen in de gemeente Ede. Malkander is actief in Ede, Bennekom, Ederveen, Harskamp, Lunteren, Otterlo en Wekerom. Malkander is een erkend leerbedrijf bij SBB met stageplaatsen voor diverse mbo- en hbo-opleidingen.

 

Missie

Malkander werkt mee aan een positieve samenleving. Mensen sturen daarin zoveel mogelijk zelf hun leven. En daarbij helpen ze elkaar. Malkander ondersteunt, versterkt en verbindt mensen en groepen mensen in de gemeente Ede.
Malkander werkt in het groot en in het klein. Want we leven samen in verschillende vormen: in het eigen gezin, in de straat, in de wijk, in de gemeente en ook in het land. Op al die terreinen wil Malkander aanwezig zijn. Voor mensen en groepen mensen. Voor jong en oud.

 

Onze uitgangspunten

  • Wij werken met en voor alle inwoners van de gemeente Ede. Iedereen kan bij ons terecht.
  • Wij werken eenvoudig, onafhankelijk en dichtbij.
  • Wij gaan uit van ‘voor elkaar en met elkaar’. We beseffen dat dit niet altijd vanzelf gaat. Daarom brengen we mensen en groepen mensen graag met elkaar in contact. Wij kunnen dat goed. Want wij hebben het overzicht en de deskundigheid in huis. 
  • Wij verbinden niet alleen mensen met elkaar, maar ook organisaties. In het netwerk van zorg- en welzijnsorganisaties zijn wij een meedenkende, verbindende partner.
  • Soms lukt het mensen niet om zelf hun leven te sturen. Dan biedt Malkander passende ondersteuning. Voor kortere of voor langere tijd. Per persoon of in een groep.

 

Visie

Ons ideaal is een samenleving waarin iedereen zoveel mogelijk zijn eigen leven stuurt, meedoet en een bijdrage levert. In zo’n samenleving voelen mensen zich prettig, veilig en sociaal. In zo’n samenleving ondersteunen mensen elkaar. Dat is gezond. Malkander voorkomt graag problemen. Daarom werken we ook preventief. Door goed te luisteren naar mensen en door met hen in gesprek te zijn. Ook steunen we nieuwe initiatieven van mensen en organisaties. Zo brengen Malkander èn de inwoners van de gemeente Ede de ideale samenleving in praktijk.

Kinderopvang
Welzijn
Galvanistraat 1
6716 AE
 Ede