Buurtteams Volwassenen Nijmegen

Samen stappen zetten
Als een inwoner van Nijmegen hulp nodig heeft, gaan we samen met hem of haar aan de slag. Soms spelen er verschillende grotere problemen naast en door elkaar. Bijvoorbeeld op het gebied van meedoen, geldzaken, wonen & huishouden, relaties en/of (mentale) gezondheid. Genoeg redenen waarom het tijdelijk niet zo goed gaat in iemands leven. Dan kunnen inwoners terecht bij één van de 10 Buurtteams Volwassenen. We zijn er voor iedereen met een hulpvraag in Nijmegen tussen de 18 en 65 jaar (zonder thuiswonende kinderen onder de 18). Samen vinden we een antwoord op een hulpvraag.

Even voorstellen: Buurtteams Volwassenen Nijmegen
Wij zijn Stichting Buurtteams Volwassenen Nijmegen. En we zijn er voor elke volwassen inwoner van Nijmegen (zonder thuiswonende kinderen onder de 18) tussen 18 en 65 jaar met een hulpvraag. Elke hulpvraag verschilt. Onze aanpak niet. We hebben vier uitgangspunten waar we altijd aan vasthouden.

We werken lokaal en zijn altijd dichtbij
We geven ruimte en zeggen wat we doen
We werken doelgericht samen
We leren van wat we doen

Werken bij

Wij zijn Buurtteams Volwassenen Nijmegen en in opdracht van de gemeente Nijmegen bieden wij laagdrempelige en toegankelijke ambulante Wmo-begeleiding aan. Onze doelgroepen zijn inwoners tussen 18 en 65 jaar zonder thuiswonende kinderen. Het unieke aan onze opdracht is dat we niet langer meer op indicatie werken. Professionals binnen de buurtteams krijgen de vrijheid om de begeleiding vanuit hun kennis en ervaring zelf uit te voeren, in nauw overleg met de inwoner. We werken met tien buurtteams, verdeeld over alle wijken van de stad. Op het moment dat bijvoorbeeld een ondersteuningsvraag niet passend is voor het buurtteam, verwijzen we deze door naar onze lokale partners.

Onze ambitie is dat we van iedere buurt een betere buurt maken. We geloven in autonomie, zowel van medewerkers als van klanten. We zijn toegankelijk: lokaal en dichtbij. En we werken radicaal integraal: we leveren maatwerk waarbij het leven en de individuele situatie van de klant leidend is. We zijn een lerende organisatie waarbij we leren vanuit het doen. Wij werken samen aan een betere buurt én een samenleving waarin iedereen meetelt en meedoet.
Doe je mee? Wil jij onderdeel zijn van een buurtteam met een unieke aanpak? Kom dan in onze organisatie werken!

Webclip afbeelding
Eerstelijns- en huisartsenzorg
Geestelijke Gezondheidszorg
Gehandicaptenzorg
Sociaal werk
Welzijn
Oranjesingel 76
6511 NZ
 Nijmegen