Buurtteams Jeugd en Gezin Nijmegen

Alle kinderen verdienen een gezonde ontwikkeling, in een veilige omgeving met veel mogelijkheden. Dat lukt helaas niet altijd. Veel gezinnen ervaren problemen die dit moeilijker maken. We zijn er voor hen. We helpen het gezin met het vinden van oplossingen voor de problemen van vandaag en werken aan een duurzame verbetering van de situatie thuis voor morgen. Zo maken we een gezonde ontwikkeling weer mogelijk. Kom je werken bij Buurtteams Jeugd en Gezin? Dan kom je in dienst van OIDOS.

Hoe helpen we?
Het gezin staat aan de basis van de eigen ontwikkeling. We helpen de hulpvraag te duiden en helpen verkennen hoe de vraag beantwoord kan worden. Het gezin is daarbij zelf in regie en is en blijft expert over het eigen leven. Wij ondersteunen het gezin. We gaan uit van het versterken van eigen kracht en mogelijkheden, en maken daarbij optimaal gebruik van het netwerk en de eigen omgeving van het gezin.

Wat doen we?
We bieden basishulp. We ondersteunen op alle leefgebieden en doen daarin wat nodig is. Met veiligheid altijd als ondergrens. We helpen gezinnen om een probleem zo veel mogelijk op te lossen in de eigen omgeving, en wijzen ze de weg naar mogelijkheden in het voorliggend veld. Komen ze er zelf niet uit? Dan begeleiden we het gezin en doen we het samen. Is er op sommige vlakken meer nodig? Dan vragen we aanvullende hulp en werken we ook daarmee samen.

We staan naast je en we zijn dichtbij
Met 8 Buurtteams verspreid over de wijken van Nijmegen zijn we altijd dichtbij. We werken op wijkniveau samen met partners, zodat onze hulp zo veel mogelijk in de eigen omgeving is. Er werken meer dan 130 collega's bij ons.

We denken in mogelijkheden, niet in moeilijkheden
Iedereen is anders opgegroeid en opgevoed en heeft andere dingen meegemaakt. Het is voor ons belangrijk om zonder oordeel te kijken naar wat iemand nodig heeft. Daarbij denken we in mogelijkheden, niet in moeilijkheden.

We doen wat nodig is. Niet meer en niet minder
Onze hulp is meestal niet voor altijd. We helpen gezinnen zodat ze zelf weer verder kunnen. We kijken samen met het gezin aan welke doelen ze willen werken. Zodra ze de doelen hebben behaald, ronden we onze hulp af. Tenzij er nog andere hulpvragen zijn. Dan helpen we daar ook mee.

Het gezin staat altijd centraal
We werken altijd samen en het gezin houdt regie over de eigen vraag. In alles wat we doen blijft het gezin betrokken. En we praten altijd met het gezin, nooit over het gezin.

Locaties

Nijmegen Dukenburg

Meijhorst 7039
6537 EP  Nijmegen
024 220 4600

Vacatures Buurtteams Jeugd en Gezin Nijmegen

Wil je als eerste op de hoogte worden gesteld van nieuwe vacatures van Buurtteams Jeugd en Gezin Nijmegen maak dan een vacature-alert aan.

Jeugdzorg
Welzijn
Nieuwe Marktstraat 54 a
6511 AA
 Nijmegen