Stichting ROOZ

Stichting ROOZ ondersteunt kinderen, jongeren, jongvolwassenen in de leeftijd van 4 tot ca 25 jaar en gezinnen met een hulpvraag in het opvoeden, het opgroeien en de ontwikkeling naar een zo zelfstandig mogelijk leven.

Ook bieden wij aan hen en hun gezin specialistische opvang, begeleiding en behandeling. Door ontwikkelingsproblematiek zoals Autisme, ADHD of hechtingsproblemen en/of een licht verstandelijke beperking hebben zij speciale aandacht en ondersteuning nodig in (een fase van) hun ontwikkeling.

In onze werkwijze gaan wij uit van samenwerking. Samen met cliënten, mantelzorgers, vrijwilligers, stagiaires en professionals bouwen aan zelfstandigheid. Deze samenwerking zorgt voor laagdrempelige en betaalbare zorg en draagt bij aan meer maatschappelijke betrokkenheid.

 

Waar wij voor staan en voor gaan!

De begeleiding van Stichting ROOZ is er op gericht dat jij zo zelfstandig mogelijk kan leven. Dit doen wij met een vernieuwende en professionele blik. Wij vinden het belangrijk dat jij je op je gemak voelt en dat je je veilig en begrepen voelt met de begeleiding die Stichting ROOZ biedt. Wij nemen onze verantwoordelijkheid, maar verwachten ook dat jij nieuwsgierig bent naar wat we voor jou kunnen bereiken, jouw veerkracht is ons vertrekpunt.

 

Wat is onze visie?

De begeleiding van Stichting ROOZ is er op gericht dat jij zo zelfstandig mogelijk kan leven.
Dit doen wij met een vernieuwende en professionele blik. Wij vinden het belangrijk dat jij je op je gemak voelt en dat je je veilig en begrepen voelt met de begeleiding die Stichting ROOZ biedt. Wij nemen onze verantwoordelijkheid, maar verwachten ook dat jij nieuwsgierig bent naar wat we voor jou kunnen bereiken, jouw veerkracht is ons vertrekpunt. De impact van jou en je netwerk op onze begeleiding is namelijk de voorwaarde van succes.

Op deze manier werken we ernaar toe dat je zo zelfstandig mogelijk te werk kan gaan en dat ROOZ overbodig wordt. Met behulp van jouw netwerk kan jij je problemen omzetten in uitdagingen en deze uitdagingen vol vertrouwen aangaan.

Tijdens de begeleiding ligt de focus op heel het gezin. Daarom wordt er eerst geïnvesteerd in het opbouwen van een goede relatie. Hierna leggen we met jou en met de mensen om je heen zo de basis voor een begeleidingsplan dat je op weg helpt naar zelfstandigheid.

Vanuit ROOZ willen we onszelf constant ontwikkelen zodat onze begeleidingstrajecten zo efficiënt mogelijk kunnen zijn. We werken samen met maatschappelijke voorzieningen, zoals Buurtgezinnen.

 

Onze kernwaarden

Doen wat echt nodig is met passie en lef:

Passie
Autonoom
Slagvaardig
Samen
Innovatief
Eigenheid

Lef
Effectief
Focus

  • De tijd en kennis van onze professionals zijn onze belangrijkste waarden
  • Wij doen minder met meer impact
  • Wij staan voor een veilig en stimulerend werkklimaat

Werken bij

Gaat je hart sneller kloppen van een kleinschalige organisatie waar veel ruimte is voor persoonlijk contact? Dan pas jij goed in onze organisatie!
Wij bieden zowel de mogelijkheid om bij ons te komen werken, stage lopen, af te studeren, onderzoek te doen of vrijwilligerswerk te verrichten.

Locaties

Stichting ROOZ locatie Ede

Horalaan 5
6717 LX  Ede
0318 303638
https://www.stichtingrooz.nl

Stichting ROOZ locatie Nijkerk

Melkrijder 4 G
3861 SG  Nijkerk
0318 303638
https://www.stichtingrooz.nl
Geestelijke Gezondheidszorg
Gehandicaptenzorg
Jeugdzorg
Horalaan 5
6717 LX
 Ede