RIBW Nijmegen en Rivierenland

Bij de RIBW Nijmegen en Rivierenland maken we mensen sterker door onze begeleiding. Begeleiding die speciaal is ingericht voor mensen met een ernstige psychiatrische aandoening. We ondersteunen daarbij op allerlei gebieden. Van het bieden van een plek om te wonen tot het opbouwen van sociale contacten. Of het op orde krijgen van financiën en een gezond leven. Maar ook het vinden van een zinvolle besteding van de dag, bijvoorbeeld in onze dagactiviteitencentra of onze inlopen.

We doen dat in kleine teams, met bekwame collega’s waar je van op aan kunt. In vrijheid en met een informele sfeer. En altijd samen met de cliënt. Gelijkwaardigheid vinden we namelijk heel belangrijk. Net als het raadplegen van collega’s met ervaringskennis.

Werken in de psychiatrie is ook stevig in je schoenen staan. We werken immers met een complexe doelgroep met wisselende problematiek. Soms moet je improviseren en even ‘buiten de lijntjes kleuren’. Gelukkig is geen één dag hetzelfde. Elke cliënt heeft immers zijn eigen verhaal en daarmee zijn eigen zorgvraag. Daardoor blijf je jezelf verwonderen.

Er werken zo'n 500 collega's en 150 cliëntvrijwilligers. Samen begeleiden en ondersteunen we ongeveer 1700 mensen met een ernstige psychiatrische aandoening. We hebben 50 jaar professionele kennis en bieden een compleet aanbod: van beschermd wonen, ambulante zorg tot participatie.

We werken vanuit de visie op positieve gezondheid en herstelondersteunende zorg. Dit betekent dat we breed kijken naar gezondheid; zowel naar de fysieke, emotionele als sociale uitdagingen. En dat we luisteren naar wat een cliënt nodig heeft om te herstellen. Zijn of haar talenten, wensen en doelen staan centraal en de cliënt voert zoveel mogelijk eigen regie.

Collega’s zijn erg tevreden over onze trainingen en scholingsmogelijkheden. En dat is belangrijk want we willen blijven leren en ontwikkelen. Dat maakt en houdt ons professioneel en geeft het vertrouwen dat medewerkers uit vakmanschap handelen. Ben je straks bij ons in dienst? Dan kun je gebruikmaken van je individuele scholingsbudget en het digitale cursusaanbod binnen de GGZ Ecademy. Daarnaast delen ervaren medewerkers regelmatig hun kennis tijdens interne trainingen. Ook help je als collega’s elkaar om beter te worden in je werk. Dit gebeurt meestal in intervisiegroepen.

Locaties

RIBW Nijmegen en Rivierenland - bezoekadres

Kerkenbos 1103a
6546 BC  Nijmegen

Vacatures RIBW Nijmegen en Rivierenland

Wil je als eerste op de hoogte worden gesteld van nieuwe vacatures van RIBW Nijmegen en Rivierenland maak dan een vacature-alert aan.

Geestelijke Gezondheidszorg
Kerkenbos 1103 A
6546 BC
 Nijmegen