Stichting Welzijn Ouderen Arnhem, SWOA

WelZijn is anderen ontmoeten, jezelf ontplooien en gesteund worden waar nodig. Dat betekent prettig samen leven in eigen omgeving, wijk of stad, maar bijvoorbeeld ook zingeving ervaren. Wij stimuleren je te ontdekken wat je nog wél kan en die talenten te gebruiken. Zo dragen wij samen bij aan ieders WelZijn.

SWOA ondersteunt mensen in en om Arnhem en richt zich daarbij vooral op de oudere doelgroep (55+). Van begeleiding thuis tot activiteiten op locatie en van alles daartussen. Daar zetten zo’n 450 (vrijwillige) medewerkers zich iedere dag voor in. En dit al meer dan 50 jaar.

Mensen kloppen om verschillende redenen bij SWOA aan. Minder alleen zijn, meer bewegen, andere mensen leren kennen, naar buiten kunnen, uitstapjes maken, regenboogactiviteiten, zich nuttig maken voor de samenleving en meer in evenwicht komen. SWOA ondersteunt daarbij!

Vrijwilligers bij

Vrijwilliger worden bij SWOA betekent plezier hebben, iets betekenen voor een ander en jouw eigen talenten benutten. Wij kijken samen met jou welke talenten het beste aansluiten en tot hun recht komen, kortom: waar jij blij van wordt!

Wat vind jij leuk?

  • Houd je van buiten zijn? Dan kan je denken aan De Thuyn, wandelen of op pad met onze DuoFiets.
  • Werk je graag met eten? Misschien is meewerken in de keuken, aan het buffet of helpen bij een kookworkshop wat voor jou.
  • Ben je administratief sterk? Help dan mensen om hun administratie op orde te krijgen.
  • Zit je graag op de weg? Word dan chauffeur voor een van onze dienstverleningen: groepsbegeleiding, AutoMaatje, Maaltijden aan Huis of de PlusBus.
  • Ben je er graag voor iemand? Wees dan actief als vrijwilliger bij de dagbesteding of ga dan aan de slag als maatje.

Doe je liever iets anders? Of weet je (nog) niet precies wat bij jou past?

Geen probleem, wij denken graag met je mee! Neem contact met ons op en dan nodigen we je uit voor een kopje koffie. We praten dan over jouw interesses, wat je leuk vindt en je werkervaringen. En natuurlijk vertellen wij over SWOA. Zodat we elkaar leren kennen!

Bij SWOA begeleiden we iedere vrijwilliger goed

Als je start bij SWOA kijk je eerst mee of het vrijwilligerswerk bij je past. En misschien heb je eerst een training nodig om echt aan de slag te gaan. Verder werk je zoveel mogelijk zelfstandig, zodat je de ruimte krijgt voor je eigen inbreng. Daar waar nodig kan je natuurlijk terugvallen op collega vrijwilligers en beroepskrachten.

We bieden je reiskostenvergoeding voor auto, openbaar vervoer en fiets. In overleg is er ook scholing mogelijk in de vorm van een training of cursus. Tot slot is er jaarlijks een gezellig vrijwilligersuitje en ontvang je een cadeautje op bijvoorbeeld jouw verjaardag.

Interesse? Of wil je meer informatie?

Neem contact op met Iris Wessels via 06 117 810 82 of via vrijwilliger@swoa.nl. We zien je graag snel!

Locaties

SWOA - Bezoekadres

Slochterenweg 40
6835 DX  Arnhem
0263272266
https://swoa.nl/

SWOA De Gaanderij

Driemondplein 1
6843 AN  Arnhem
026-3810265
https://swoa.nl/de-gaanderij/

SWOA De Petersborg

Slochterenweg 40
6835 DX  Arnhem
026-3230850
https://swoa.nl/de-petersborg/

SWOA De Weldam

Middachtensingel 3 39
6825 HG  Arnhem
026-3611741
https://swoa.nl/de-weldam/
Sociaal werk
Welzijn
Slochterenweg 40
6835 DX
 Arnhem