Buurtteams Volwassenen Nijmegen

Samen stappen zetten
Als een inwoner van Nijmegen nodig heeft, gaan we samen met hem of haar aan de slag. Soms spelen er verschillende grotere problemen naast en door elkaar. Bijvoorbeeld op het gebied van meedoen, geldzaken, wonen & huishouden, relaties en/of (mentale) gezondheid. Genoeg redenen waarom het tijdelijk niet zo goed gaat in iemands leven. Dan kunnen inwoners terecht bij één van de tien Buurtteams Volwassenen. We zijn er voor iedereen met een hulpvraag in Nijmegen tussen de 18 en 65 jaar (zonder thuiswonende kinderen onder de 18). Samen vinden we een antwoord op een hulpvraag.

Even voorstellen: Buurtteams Volwassenen Nijmegen
Wij zijn Stichting Buurtteams Volwassenen Nijmegen. En we zijn er voor elke volwassen inwoner van Nijmegen (zonder thuiswonende kinderen onder de 18) tussen 18 en 65 jaar met een hulpvraag. Elke hulpvraag verschilt. Onze aanpak niet. We hebben vier uitgangspunten waar we altijd aan vasthouden.

We werken lokaal en zijn altijd dichtbij
Hulp werkt beter als mensen het in je eigen wijk of buurt kunnen vinden. Daarom werken we met Buurtteams in Nijmegen. Onze buurtteammedewerkers kennen de wijk en weten wat er speelt. Die weten ook wie er in die wijk nog meer actief zijn voor ondersteuning, zoals andere (zorg)organisaties, vrijwilligers– en bewonersinitiatieven zodat we altijd de juiste verbindingen kunnen leggen. Dichtbij betekent ook dat onze medewerkers snel te bereiken zijn.

We geven ruimte en zeggen wat we doen
Begeleiding werkt alleen goed als er gelijkheid en vertrouwen is. Daarom krijgen onze medewerkers veel vrijheid in hun werk en vertrouwen we op ieders kennis en kunde. Medewerkers zijn immers specialist op zijn of haar eigen terrein. En die kan ook samen met inwoners het beste bepalen welke begeleiding bij hun hulpvraag past. Zo komen we sneller tot (creatieve) oplossingen en kunnen we direct aan de slag. Natuurlijk maken we ook altijd duidelijk waarom we een oplossing voorstellen. Kortom: we zeggen wat we doen en doen wat we zeggen.

We werken doelgericht samen
Medewerkers in de buurtteams houden altijd voor ogen: wat wil iemand bereiken? Naar dat resultaat werken we snel en met doelen naartoe toe, zonder mensen aan het lijntje te houden. En omdat we elkaars sterke kanten kennen, werken we ook écht als een team en samen met alle partners in de wijk. Samen willen we goed doen in de buurten en wijken van Nijmegen.

We leren van wat we doen
We kijken terug en blijven ons ontwikkelen, om zo goed mogelijk hulp te kunnen bieden aan alle inwoners van Nijmegen. We zijn een lerende organisatie waarbij we leren vanuit het doen. We verbeteren onze prestaties en zoeken naar een passende werkwijze in een steeds veranderende omgeving.

Werken bij

Wij zijn Buurtteams Volwassenen Nijmegen en in opdracht van de gemeente Nijmegen bieden wij laagdrempelige en toegankelijke ambulante Wmo-begeleiding aan. Onze doelgroepen zijn inwoners tussen 18 en 65 jaar zonder thuiswonende kinderen. Het unieke aan onze opdracht is dat we niet langer meer op indicatie werken. Professionals binnen de buurtteams krijgen de vrijheid om de begeleiding vanuit hun kennis en ervaring zelf uit te voeren, in nauw overleg met de inwoner. We werken met tien buurtteams, verdeeld over alle wijken van de stad. Op het moment dat bijvoorbeeld een ondersteuningsvraag niet passend is voor het buurtteam, verwijzen we deze door naar onze lokale partners.

Onze ambitie is dat we van iedere buurt een betere buurt maken. We geloven in autonomie, zowel van medewerkers als van klanten. We zijn toegankelijk: lokaal en dichtbij. En we werken radicaal integraal: we leveren maatwerk waarbij het leven en de individuele situatie van de klant leidend is. We zijn een lerende organisatie waarbij we leren vanuit het doen. Wij werken samen aan een betere buurt én een samenleving waarin iedereen meetelt en meedoet.
Doe je mee? Wil jij onderdeel zijn van een buurtteam met een unieke aanpak? Kom dan in onze organisatie werken!

Webclip afbeelding

Vacatures Buurtteams Volwassenen Nijmegen

Bekijk de 2 actuele vacatures van Buurtteams Volwassenen Nijmegen en vind de baan die bij jou past.

Wil je als eerste op de hoogte worden gesteld van nieuwe vacatures van Buurtteams Volwassenen Nijmegen maak dan een vacature-alert aan.

Eerstelijnszorg
Geestelijke Gezondheidszorg
Gehandicaptenzorg
Sociaal werk
Welzijn
Meijhorst 7039
6537 EP
 Nijmegen