ENA

Waarom zorggroep ENA? 

ENA verleent professionele ondersteuning, zorg en welzijn met wonen voor ouderen die verpleeghuiszorg nodig hebben. Tevens biedt ENA dagopvang en eerstelijnsverblijf. Dit doet ENA op drie locaties: Nieuw Avondrust in Voorthuizen, Ruimzicht in Barneveld en Het Huis in de Wei in Scherpenzeel. U woont zo zelfstandig mogelijk met alle zorg binnen handbereik.

Bij ENA respecteren we de eigen identiteit en keuze en we zetten ons met bewoner, cliënten en netwerk in om recht te doen aan ieders levensovertuiging en leefstijl. In het samenwerken en samenleven staan we open voor deze verschillen; we zijn nieuwsgierig naar elkaars verhaal. We sluiten de zorg goed aan bij wat belangrijk is voor iemand. Dat maakt een dag zinvol. We stellen elkaar de vraag wat er nodig is; zo blijven we kijken en denken in mogelijkheden. Soms betekent iets kleins ontzettend veel voor iemands welzijn en autonomie. We werken vanuit de kernwaarden: Dichtbij, Vindingrijk en Compassie.

ENA zorgt voor ongeveer ruim 400 bewoners en cliënten, met ongeveer 450 medewerkers en 450 vrijwilligers. De organisatie is volop in beweging. Speerpunten zijn zelforganisatie, focus op verpleeghuiszorg met optimale bewegingsvrijheid, welzijn voorop, samenwerken met familie en netwerk, geworteld in lokale gemeenschap, eigentijdse ICT-infrastructuur, blijvend ontwikkelen van de eigen medewerkers en vraaggerichte zorg.

Leren bij

Leer jij liever in de praktijk dan alleen maar in de schoolbanken? ENA is een erkend leerbedrijf en heeft meerdere mogelijkheden om jou op te leiden binnen de ouderenzorg.
Vanaf augustus 2024 start onze leerlocatie Nieuw Avondrust de MBO Barneveldse Gezondheids Opleiding voor Helpende zorg en welzijn en Begeleider Maatschappelijke Zorg in samenwerking met MBO Amersfoort.

Vrijwilligers bij

Vrijwilligers zijn goud waard voor ENA! Door jouw aandacht en liefde bloeien onze bewoners en cliënten op. Jij maakt hun dagen nét een beetje mooier.

Locaties

ENA - Servicebureau

Baron van Nagellstraat 144-146
3771 LL  Barneveld
0342 - 47 95 00
https://www.zorggroepena.nl

Zorggroep Ena - Het Huis in de Wei

Vijverlaan 2
3925 EN  Scherpenzeel

Zorggroep Ena - Nieuw Avondrust

Van den Berglaan 30
3781 GH  Voorthuizen

Zorggroep Ena - Ruimzicht

Rozenhof 1
3772 JN  Barneveld
Verpleeg-, Verzorgingshuizen en Thuiszorg
Baron van Nagellstraat 144-146
3771 LL
 Barneveld